Bina Temellerinde Kristalize Su Yalıtımı

Bina Temellerinde Kristalize Su Yalıtımı

Bina Temellerinde Kristalize Su Yalıtımı

Kristalize su yalıtımı her geçen gün gelişmeye ve işlenmeye devam eden bir sistemdir. Adından da anlaşılacağı üzere kristal bir üründe bulunan aktif bileşenler serbest kireç ve nem ile reakte olur. Bunun sonucunda betonun kılcal sistemleri içine kristaller yerleşir ve yalıtım meydana gelir.
Büyük bir özenle ve dikkatle yapılan bu işlem sayesinde kristal teknolojisi kendini gösterir ve hidrostatik basınç altında dahi su ve su kaynaklı kimyasallar boşluklardan içeriye giremez. Gözenekler, mikro ve makro çatlaklar ve özellikle de betonda yer alan kılcal damarlar en etkin biçimde doldurulmuş olur. Kristal teknolojisi bu yalıtım sisteminde her zaman ön plana çıkar.

 

Kristalize Su Yalıtımının Temel Faydaları

Betonlarda meydana gelen kırıklar, çatlaklar, kılcal damarlar ve giderek büyüyen gözenekler bina sistemine ve temeline suyun çok çabuk çekilmesini ve dolmasını sağlar. Bu durum binanın daha kısa süre içerisinde ve hızla bozulmasına ve çürümesine neden olur. Bu tarz sorunlarla karşı karşıya kalmamak adına kristalize su yalıtımı yapılması şarttır.
Devreye giren kristalize yalıtım işlemi betonun ve binanın dayanıklılığını arttırır. Uygulamalarda çok yönlülük sağlar. Verimli şekilde kurulumu uzman kişiler tarafından gerçekleştirilir. Maliyet tasarrufu yapılmasını sağlar. Uygulama alanları da her geçen gün giderek gelişmekte ve genişlemekte olan bir yalıtım eylemidir. Olumlu ve olumsuz yönlerden bakıldığında tüm iç ve dış uygulamalarda yer verilebilecek bir işlemdir. Alanında uzman ve deneyimli inşaat firmaları tarafından yapılır.

 

Kristalize Su Yalıtımının Uygulama Alanları

Yüzeylerin temiz, pürüzsüz, oldukça sağlam, yağdan, kirden, pastan ve kalıp yağından, deterjandan ve atık gibi yapışma önleyici maddelerden arındırılmış olması gerekir. Bu yüzeylere çok daha profesyonel şekilde su yalıtım sistemi hayata geçirilebilir. Su akış yönü de ayarlandıktan sonra uygulama hazır hale gelir.
Kristalize su yalıtımı işlemlerinin uygulama alanları arasında asansör kuyuları, su depoları, yüzme ve süs havuzları, betonarme borular, yıkıntı ve alt yapı alanları, bodrum duvarları, metrolar, tüneller, barajlar, otoyol gibi mühendislik inşaatları yer alıyor. Uygulanan bu yalıtım su geçişini etkin şekilde engeller. Pozitif ve negatif su basıncına karşı dayanıklıdır. Kullanımı da oldukça kolaydır.
Okunma: 97     Tarih: 31.10.2023